Άγγελος, Ανδρέας, Γιώργος και Φώτης: VEXILLUM GIUSEPPE SCIACCA

Ο Άγγελος Τσιαμούρας και ο Ανδρέας Αλικανιώτης, επιζώντες του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, θα παραλάβουν το βραβείο Εθελοντισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Διεθνών Βραβείων Vexillum Giuseppe Sciacca. 
Ο 20χρονος ΑΝΔΡΈΑΣ ΑΛΙΚΑΝΙΏΤΗΣ και ο19χρονος ΆΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΑΜΟΎΡΑΣ, αγνοώντας ότι η ζωή τους βρέθηκε σε άμεσο κίνδυνο, μέσα στα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας – «φέρετρου», επέδειξαν απαράμιλλη αλληλεγγύη και αυταπάρνηση, σώζοντας όσους περισσότερους συνεπιβάτες τους μπόρεσαν, την νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, σώζοντας τις ζωές 26 ανθρώπων.
Μαζί με τον Ανδρέα και τον Άγγελο που θα λάβουν το βραβείο Εθελοντισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παρουσία του διακεκριμένου Καρδινάλιου Ryamond Leo Burke, και ο Καθηγητής Παιδιατρικής – Ενδοκρινολογίας ΓΕΏΡΓΙΟΣ ΧΡΟΎΣΟΣ με το Βραβείο Ιατρικής Επιστήμης, αλλά και ο εκλιπών ΦΏΤΗΣ ΠΟΝΗΡΌΣ, ως δημιουργός έργων υψηλής κοσμηματοποιίας.
Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2023, στην Αula Magna, στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana στο Βατικανό, θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των Διεθνών Βραβείων Vexillum Giuseppe Sciacca, που αποτελούν θεσμό για την Επιστήμη και τον Πολιτισμό.

Σχόλια