13 Νοεμβρίου: WORLD KINDNESS DAY: Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης

 

Source: https://www.randomactsofkindness.org/kindness-quotes


Κάθε χρόνο, στις 13 Νοεμβρίου, ο κόσμος εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης, μια ημέρα αφιερωμένη στην προώθηση του ανθρωπισμού και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Η ιδέα πίσω από αυτή την εορτή πηγάζει από το Παγκόσμιο Κίνημα Καλοσύνης, ένα οργανισμό που συγκεντρώνει εθνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο. 
Η καλοσύνη είναι ένα θεμελιώδες μέγεθος της ανθρώπινης κατάστασης, που γεφυρώνει τις διαφορές φυλής, φύλου, θρησκείας και πολιτικής.
Όταν εκφράζουμε καλοσύνη, το σώμα μας ανταποκρίνεται με την έκκριση ορισμένων ορμονών χαράς και ευχαρίστησης. Αυτές οι ορμόνες δεν επηρεάζουν μόνο την ψυχική μας κατάσταση, αλλά συμβάλλουν και στην πρόληψη σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως η κατάθλιψη και οι καρδιαγγειακές ασθένειες. Η καλοσύνη, λοιπόν, αποτελεί όχι μόνο ηθική υποχρέωση αλλά και πηγή ευεξίας.
Η καλοσύνη, όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά, αποτελεί θεμελιώδες συστατικό της ανθρώπινης ευημερίας και συμβάλλει στην υγεία και την ευτυχία.
Στη σημερινή κοινωνία, όπου υπάρχουν τόσες διαφορετικές πραγματικότητες και απόψεις, η καλοσύνη αποτελεί τον πυλώνα που μπορεί να γεφυρώσει τις διαφορές. Είναι ουσιαστική για την καλύτερη κατανόηση μεταξύ ατόμων που προέρχονται από διάφορα φύλα, φυλές, θρησκείες και πολιτικές πεποιθήσεις.
Ένα εμβληματικό παράδειγμα της δύναμης της καλοσύνης είναι οι "Τοίχοι της Καλοσύνης" ή αλλιώς "Walls of Kindness". Σε πολλές πόλεις, έχουμε δει αυτούς τους τοίχους να λειτουργούν ως πόλοι αλληλεγγύης, όπου οι άνθρωποι μπορούν να αφήνουν ρούχα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για όσους τα χρειάζονται. Αυτή η απλή και γενναιόδωρη πράξη δείχνει πώς η καλοσύνη μπορεί να ενώσει μια κοινότητα και να προσφέρει βοήθεια σε όσους βρίσκονται σε ανάγκη.
Η καλοσύνη είναι απλή, εύκολη, λαμπερή και μεταδοτική. 
Πίστεψε πως υπάρχει καλοσύνη στον Κόσμο! Να είσαι καλός με τον εαυτό σου και τους άλλους! Μια φιλική κίνηση, ένα χαμόγελο, μια βοήθεια στον συνάνθρωπο μας μπορούν να φέρουν μια σταγόνα ελπίδας σε έναν κόσμο που συχνά φαίνεται σκοτεινός. 
Ας γιορτάσουμε λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης και ας κάνουμε τον κόσμο μας λίγο καλύτερο με μια πράξη καλοσύνης κάθε μέρα.
Από καρδιάς
Evgenia.Greek


τοίχος καλοσύνης ( περσικά : مهربانی dīvār-e mehrabānī ; Ουρντού : دیوار مہربانی Dewar e meherbani ) είναι ένα φαινόμενο φιλανθρωπικής εργασίας και ένα είδος ευημερίας , που συνήθως γίνεται με την τοποθέτηση κρεμάστρων υφασμάτων έξω από τα σπίτια. Αυτά ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να δωρίσουν διάφορα χρήσιμα πράγματα, όπως χειμερινά ρούχα. Εισήχθη από έναν ανώνυμο Ιρανό και η πρακτική εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη τη χώρα Το μότο του κινήματος είναι δύο προτάσεις που φαίνονται στους τοίχους: «Άφησε ό,τι δεν χρειάζεσαι» ( نیاز نداری Αφήστε ) και «Πάρε αυτό που κάνεις» ( نیاز داری بردار ). 
#WorldKindnessDay
#ΠαγκόσμιαΗμέραΚαλοσύνης

Σχόλια